Welke apps snoepen van jouw opslag en hoe verwijder je deze?


De ontwikkeling van apps groeit hard, maar de immense populariteit zorgt er ook voor dat de grootte van de apps ook toeneemt. Achter de virtuele pictogrammen zijn telkens meer functies beschikbaar en daardoor raakt de opslag van jouw telefoon eerder vol. Onopgemerkt heb je vaak een boel apps verzameld op je toestel die ongemerkt een hoop ruimte in beslag nemen, terwijl je deze wellicht nooit meer gaat gebruiken. Hieronder vind je een uitleg hoe je deze opspoort en zo snel mogelijk kan opruimen.

Opslageters op een rij

Er is een mogelijkheid om er snel achter te komen welke apps de meeste ruimte van jou opslag innemen. Eerst breng je in kaart of het noodzakelijk is om opslag vrij te maken. Als je gebruik maakt van de nieuwste Iphone, open je de instellingen, vervolgens ga je naar algemeen en klik je op info. Onder info zie je de term ‘beschikbaar’, als deze onder de 10GB staat op een telefoon waar de capaciteit 64GB is, dan is het tijd om op te ruimen. Keer terug naar de eerdere stap algemeen en klik vervolgens op ‘iPhone-opslag’, scroll naar beneden en je ziet direct alle apps gesorteerd van groot naar klein.

Begin met verwijderen

Opslagruimte achter de hand hebben is zéér gunstig, wanneer je net even een app wilt downloaden of een filmpje gaat opnemen, wil je er niet tegenaanlopen dat de opslag vol zit. Er zijn twee opties om te beginnen met het opruimen van apps, zo kun je dit handmatig doen of via automatisch app-beheer van Apple zelf.

De besturingssystemen van Apple, waaronder iOS 14, maken het telkens eenvoudiger om apps te verwijderen. Door de app ingedrukt te houden, komen er diverse opties naar voren waaronder de optie verwijderen. Let wel op bij het verwijderen! Achter sommige apps zijn namelijk ook documenten toegevoegd, bijvoorbeeld in een scan programma van PDF documenten. Bij het verwijderen van de app gaan ook die documenten verloren.

De automatische functie die door Apple is ingebouwd heeft ‘Ruim apps op’, dit is een uitkomst voor apparaten met weinig opslag. Zodra een app al enige tijd niet gebruikt is, dan wordt de app verwijderd zonder dat de bijbehorende documenten en instellingen worden verwijderd.

Relevante berichten

Comments are closed here.