alles over iOS 14

Alles wat je moet weten over iOS 14, een nieuw besturingssysteem voor iPhones en iPads


De nieuwste iPhones en iPads van Apple draaien op een vernieuwd iPhone besturingssysteem, namelijk iOS14, een systeem dat in 2020 gelanceerd wordt. De overgang van iOS 13 naar iOS 14 betekent dat er enkele aanpassingen zijn gedaan en nieuwe functies bijgekomen zijn. Maar wat is er allemaal nieuwe aan iOS14? Je leest het in alles over iOS 14 in dit artikel!

Ondersteuning van het nieuwe besturingssysteem

Updates en softwareaanpassingen zijn natuurlijk niet nieuw, want dit komt meermalen per jaar voor bij Apple. Eénmaal per jaar is het echter het moment van een omvangrijke iOS-update die nieuwe mogelijkheden biedt. In 2020 is dat het iPhone besturingssysteem iOS14, terwijl de iPads ook een eigen systeem krijgen, namelijk iPadOS 14. Het fijne is dat iPhones de mogelijkheid bieden om altijd nieuwe software-updates te doen, ook als het toestel al enkele jaren oud is. Alle smartphones van iPhone die nu iOS 13 ondersteunen, kunnen straks dan ook van iOS14-software worden voorzien. Maar wat verandert er nu precies bij de overgang van iOS 13 naar iOS14? Alles over iOS 14 dat interessant is, lees je hieronder!

Op welke smartphones en iPads kan het nieuwe systeem gebruikt worden?

De overgang van van iOS 13 naar iOS 14 betekent niet dat je direct een nieuw toestel hoeft aan te schaffen. iOS14 kan namelijk gewoon gebruikt worden op oudere iPhones. Om precies te zijn op de volgende toestellen: iPhone 11 Pro (Max), iPhone 11, iPhone XS (Max), iPhone XR, iPhone X, iPhone 8 (Plus), iPhone 7 (Plus), iPhone 6s (Plus) en ten slotte de iPhone SE.

Belangrijkste vernieuwingen van iOS14

De verandering van van iOS 13 naar iOS 14 die in 2020 plaatsvindt, betekent dat er nieuwe mogelijkheden en functionaliteiten bij komen. In de eerste plaats is dat een gave fitness app. Het gave van deze applicatie, die waarschijnlijk de naam Fit of Fitness krijgt, is het feit dat dat deze app interactief is. Zo bevat de app tal van instructievideo’s voor fitnessoefeningen. Fijn is ook dat de app verbonden kan worden met een Apple Smart Watch, zodat je live de vorderingen die je al dan niet maakt kunt bijhouden. Mensen die gehoorproblemen hebben kunnen hun hart ook ophalen met de nieuwe app voor slechthorenden. Deze app herkent allerlei geluiden, zoals brandalarm, baby’s die huilen en uiteraard ook de deurbel. Verder kun je kiezen uit mer achtergronden, is het besturingssysteem sneller en stabieler dan iOS13 en kun je voortaan zelf je standaardapp’s uitkiezen.

Relevante berichten

Comments are closed here.