Zo check je of je macbook aan vervanging toe is


Ben je in het bezit van een MacBook? Dan ontkom je er niet aan, of je zult vroeg of laat je MacBook accu vervangen, want accu’s van apparaten hebben helaas niet het eeuwige leven. Maar hoe weet je nu wanneer jouw MacBook accu laten vervangen nodig is? Kun je zelf je accu MacBook vervangen of moet je je MacBook accu laten vervangen door een expert? En wat zijn de kosten MacBook accu vervangen? Lees snel verder, want in dit artikel geven we je de antwoorden op deze vragen!

Je MacBook en iPhone synchroniseren

Een goede manie om zicht te houden op de kwaliteit van de accu van je MacBook, is MacBook en iPhone synchroniseren. Wie kiest voor zijn of haar MacBook en iPhone synchroniseren, heet via een app voortdurend zicht op het technische prestatieniveau van zijn of haar MacBook. Via je iPhone heb je dan altijd realtime inzage in hoe de accu van je MacBook het doet en weet je snel of je je accu MacBook vervangen moet of niet.

Let op de laadcycli van je MacBook

Een MacBook heeft een beperkt aantal laadcycli. Hoe lang een accu ertegenaan kan, heeft te maken met het maximumaantal laadcycli van het apparaat dat je gebruikt. Interessant is dat je je MacBook het beste kunt opladen als deze gezakt is naar 50 procent capaciteit. Door dan je accu op te laden tot 100 procent, en de volgende dag hetzelfde te doen, telt MacBook voor twee keer half opladen slechts één laadcyclus. Op deze manier kun je de levensduur van je accu verlengen en is je MacBook accu vervangen minde snel nodig. En dat bespaart natuurlijk een hoop geld, want de kosten MacBook accu vervangen vallen mee, maar een nieuwe accu aanschaffen is natuurlijk niet gratis.

Check het aantal beschikbare laadcycli van je MacBook

Op je MacBook zit een functie die je helpt om te controleren hoeveel laadcycli je nog over hebt op je MacBook. Druk hiervoor lang op de Option-toets en klik op het Apple-menu. Ga naar de optie Systeeminformatie en daarna naar Hardware, war je voor de optie Voeding kiest. Als je hier kijkt onder het topic Informatie batterij, kun je zien hoeveel laadcycli je nog over hebt. Is het aantal oplaadcycli beperkt? Dan is het hoog tijd om je accu MacBook vervangen te laten door een nieuw exemplaar. Maar geen zorgen: de kosten MacBook accu vervangen vallen erg mee!

Relevante berichten

Comments are closed here.