Apple geruchten: Dit jaar verschijnt waarschijnlijk de VR-headset van Apple


Het volgende grote product van Apple lijkt een VR-headset te zijn. Of smartglasses. Of allebei. Dit is wat u kunt verwachten en onze inschattingen over wat er nog meer zou kunnen gebeuren.

Apple-bril: dit zijn de nieuwste lekken en geruchten

Eerst kwam VR. Toen kwam een ​​golf van AR-headsets die duur waren en vol beloften van wilde mixed reality-werelden. Apple zou in de komende jaren AR en VR kunnen combineren met twee verschillende headsets, maar voorop lopen met een VR-headset die meer op de Oculus Quest lijkt. Vorig jaar suggereerden rapporten over Apple’s AR / VR-roadmap interne meningsverschillen, of een gesplitste strategie die eerst een VR-headset zou kunnen betekenen en later meer normaal ogende augmented reality-smartglasses. Deze rapporten doen al een aantal jaren de ronde. Maar de vraag is: wanneer zal dit precies gebeuren? 2021, 2022 of zelfs later? Apple heeft geavanceerdere AR-tools in zijn iPhones en iPads ingebouwd, wat de weg vrijmaakt voor iets meer. Maar we weten nog steeds niet wat dat ding (of dingen) is. Wat steeds duidelijker wordt, is dat de rest van het AR / VR-landschap ook voor een langzamer dan verwachte weg naar AR-brillen staat.

VR is echter een gemakkelijker te bereiken doel op korte termijn

Apple heeft al die tijd helemaal geen headset gehad, hoewel de ambities van het bedrijf op het gebied van AR al jaren duidelijk en goed worden getelegrafeerd op iPhones en iPads. Elk jaar heeft Apple met zijn AR-tools aanzienlijke vooruitgang geboekt op iOS. Er is gedebatteerd hoe snel deze hardware zal verschijnen: volgend jaar, het jaar erna of zelfs nog verder. Gaat Apple door met alleen een bril, of ook met een mixed-reality VR / AR?

Verwachting

We hebben meer AR- en VR-headsets gedragen dan wij ons zelfs kunnen herinneren, we volgen al jaren het hele landschap. In veel opzichten zou de logische vliegroute van een toekomstige Apple AR-headset duidelijk moeten zijn door alleen de al opgemaakte stukken te bestuderen. Apple heeft zojuist het VR-mediastreambedrijf NextVR overgenomen en eerder Akonia Holographics, de maker van AR-headsetlens. Wij hebben onze eigen gedachten gehad over wat de lang verwachte headset zou kunnen zijn, en tot nu toe voelen de berichten als zeer goed op elkaar afgestemd. Net als de Apple Watch, die tussen veel andere smartwatches opkwam en veel functies had die we eerder in andere vormen hadden gezien, zal de bril van Apple waarschijnlijk geen enorme verrassing zijn als je de ontwikkeling van het AR / VR-landschap hebt gevolgd de laatste tijd

Relevante berichten

Comments are closed here.