De voordelen van een IMac t.o.v een andere desktop


Reeds vele jaren ben ik dagelijks in de weer met computerprogramma’s. Sterker nog, ik heb er mijn inkomen van gemaakt. Als grafisch ontwerper zal het u allicht niet verbazen dat ik gesteld ben op degelijke materialen die de nodige kracht en snelheid bezitten om zware (en vaak ook vele) bestanden gelijktijdig te openen en bewerken.

Mijn pc liet het na enkele jaren trouwe dienst afweten en toen ik, na vele vergelijkingen en informatieve opzoekwerken, dan toch besloot om over te gaan tot de aankoop van een IMac Pro, was ik meteen onder de indruk van het gebruiksgemak van dit toestel. De IMac Pro is niet enkel een stijlvolle, gestroomlijnde variant van de huidige desktops in aanbieding, maar tevens een verademing om mee aan de slag te gaan!

Hoewel de componenten van IMac en andere desktop- systemen grotendeels gelijklopen tegenwoordig, zijn er toch nog enkele mooie voordelen aan IMac.

Ik geef je hieronder graag even een kort overzichtje!

De verschillen van een IMac t.o.v een andere desktop.

1. Retina 4K scherm
Misschien wel de grootste troef van allemaal, het retina 4K scherm. De IMac desktop biedt met zijn grote, kristalheldere scherm een overvloed aan details. Wat zeer interessant is als het bijvoorbeeld op fotobewerking aankomt.

2. Geen kabel- wirwar meer
Sinds de aanschaf van de IMac, ben ik voorgoed verlost van de hoeveelheid aan kabels die een PC met zich meebrengt. IMac heeft immers al zijn hardwarecomponenten in het beeldscherm zelf. Op de stroomkabel zelf na, heb je geen storende kabeltjes meer.

3. Razendsnelle opstart
De IMac heeft nog een grote troef. De opstarttijd, en dat niet enkel vanuit sluimerstand, is werkelijk razendsnel. Waar ik voorheen nog de tijd had om een kop koffie te schenken, zorg ik nu maar beter dat ik de kop koffie reeds bij de hand heb alvorens de IMac op te starten.

4. Gelijkgestemd?
In onze huidige maatschappij zijn IPads, IPhones en Macbooks een populair item. Het spreekt dan ook voor zich dat deze artikels het meest tot hun recht komen wanneer zij gekoppeld worden aan een gelijkgestemd besturingssysteem.

Besluit

Hoewel de IMac in aankoop beduidend hoger ligt dan zijn tegenhangers in de wereld van desktops, is dit toestel zijn prijs wel degelijk waard. Een heerlijkheid om mee te werken, eenvoudig in gebruik en razendsnel. Bovendien krijg je een stijlvol toestel met een prachtig beeldscherm dat de mooiste foto’s dubbel en dik tot hun recht laat komen. Ik ben alvast overtuigd van mijn aankoop!

Relevante berichten

Comments are closed here.