Lees hier alles wat je moet weten over de iCloud Drive


Misschien heb je wel eens eerder gehoord van clouddiensten, waar het mogelijk is om data op te slaan zonder dat dit ruimte inneemt van jouw apparaat. Veel bedrijven bieden deze online opslag ondertussen aan denk hierbij aan Google Drive of Dropbox. De data die jij digitaal opslaat, neemt dan als het ware een stukje van de serverruimte in van de betreffende aanbieder.

In dit blog zal alles over iCloud Drive worden verteld, zodat jij precies weet; wat is iCloud Drive? Wat kun je met iCloud Drive? En hoe kun je iCloud Drive inschakelen?

Wat is iCloud Drive?

Wat is iCloud Drive precies? Eén goede vraag! Apple heeft een eigen online opslagdienst gebouwd, namelijk iCloud. Zodra jij een product aanschaft van Apple, geven zij jouw 5BG aan opslagruimte. Deze ruimte is tegen betaling nog verder uit te breiden. De bestanden en documenten die je opslaat zijn ten alle tijden beschikbaar om digitaal te benaderen. Eén mooie bijkomstigheid hiervan is dat de data vanaf meerdere Apple apparaten beschikbaar is.

Bovenstaande verteld eigenlijk meer over iCloud, maar om de vraag ‘Wat is iCloud Drive?’ te kunnen beantwoorden is het gehele plaatje noodzakelijk. Dan nu alles over iCloud Drive, het is een onderdeel van de gehele iCloud dienst. De iCloud Drive geeft jou de mogelijkheid om eigen bestanden in een apart gedeelte op te slaan. Dit kunnen foto’s, documenten of bepaalde mappen zijn, die jij graag continu bij de hand wilt hebben. Opslagruimte besparen met iCloud Drive is de ideale manier om geen apparaten te bezitten waarvan het geheugen vol is. Automatisch Macbook en iPhone synchroniseren maakt het nog eenvoudiger. Vanuit Apple worden er met regelmaat back-ups gemaakt, hierdoor kun je er zeker van zijn dat de data op iCloud Drive niet verloren gaat.

Wat kun je met iCloud Drive?

Je kunt met name opslagruimte besparen met iCloud Drive, daarnaast is het een flexibele manier van data vervoeren. Sluit al jouw Apple gadgets erop aan, zodat je op elk moment je foto’s of andere informatie kunt inzien. Door alle Apple gadgets aan te sluiten, zorg je ervoor dat iCloud Drive deze automatisch synchroniseert. Zo is een Macbook en iPhone synchroniseren ontzettend prettig.

iCloud Drive inschakelen

De vraag: ‘ Wat is iCloud Drive? ‘ is hopelijk grotendeels beantwoord, maar dan komt nu de vraag hoe schakel je de dienst in? Dit gaat vrij eenvoudig, volg hiervoor de volgende stappen:

iPad of iPhone

  • Ga naar de instellingen button op je iPad of iPhone
  • Klik op je profielfoto (bovenin)
  • Tik op iCloud
  • Kijk of de schakelaar aanstaat of niet

Inschakelen op Mac

  • Start systeemvoorkeuren op
  • Klik vervolgens op Apple ID
  • Zorg dat de schakelaar van iCloud Drive aanstaat

Als er nu kennissen en/of familieleden aan jou vragen: Wat is iCloud Drive? Dan ben jij de persoon die hier goed antwoord op kan geven. Succes!

Relevante berichten

Comments are closed here.