design van de iPhone 12

De iPhone 12, de aanschaf meer dan waard


Na maanden speculeren was hij er afgelopen najaar dan toch: de iPhone 12, en al zijn varianten, van Apple. Zoals met veel zaken dit jaar, werd dit nieuwe toestel niet gepresenteerd voor een volle zaal, maar tijdens een live streaming event. Even wennen, maar uiteindelijk ging het om het product en daar zijn we enthousiast over. Voor het eerst sinds tijden kwam Apple namelijk voor ons gevoel met een nieuw apparaat en niet met een nieuwe versie van een oud model. Zo zijn de ronde randen verdwenen en is de helderheid er stukken op vooruit gegaan. Will je een nieuwe iPhone kopen, lees dan verder, want hieronder vind je alle info met betrekking tot de specs.

Rechte randen geven het toestel een totaal nieuwe look

Voor het design van de iPhone 12 heeft Apple goed gekeken naar de laatst iPad pro. Daar waren de afgeronde hoeken namelijk verdwenen en dit zelfde is gebeurd bij de nieuwst iPhone. Naast het feit dat de 12 een stuk kleiner is dan de 11, zorgt dit voor een heel ander hand gevoel. Dit zorgt er dan weer voor dat het toestel ook echt aanvoelt als een nieuw design.

Het scherm is er erg op vooruit gegaan

Een andere belangrijke verandering is het feit dat alle vier de nieuwe iPhones een zogenaamd OLED-scherm hebben. De kleuren zijn hierdoor feller en het zwart is een veel dieper zwart dan dat we gewend zijn. De 12 mini heeft een scherm van 5,4 inch, de 12 & 12 pro een scherm van 6,1 inch en de 12 pro max krijgt er een van 6,7 inch. Omdat de schermranden een stuk dunner zijn t.o.v. de vorige modellen, is het toestel ook compacter dan de iPhone 11. 

Sterker, keramisch glas

Bovengenoemd scherm heeft een een nieuw soort glas gekregen, genaamd ‘ceramic shield’. Hierdoor krassen ze een stuk minder snel en zijn ze beter bestand tegen barsten. Daarnaast claimt Apple dat de telefoon een zogenaamde ‘4x better drop performance’ hebben. Dit wil zeggen dat de telefoon een stuk minder snel kapot gaat als je hem uit je handen laat vallen. Ook is de iPhone 12 waterdicht tot zes meter, wat de telefoon een leuke accessoire maakt op je volgende vakantie.

De nieuwe sensor biedt een hoop mogelijkheden

Een andere belangrijke verandering is dat de pro-modellen er een extra sensor bij hebben gekregen: de Lidar sensor. Deze sensor helpt de telefoon om diepte te zien voor bijvoorbeeld augmented reality of om betere foto’s te maken bij weinig licht. Deze nieuwe feature is ook erg handig om bijvoorbeeld te gebruiken bij apps waar 3d objecten worden geprojecteerd. In de toekomst zal de toepassing van die augmented reality steeds groter gaan worden, met naar alle waarschijnlijk nieuwe toepassingen. 

Sneller en klaar voor de toekomst

Uiteraard is de iPhone 12 ook weer een stuk sneller dan de voorgaande modellen; de nieuwe A14 Bionic-chip van Apple is zelfs 50 procent sneller dan de snelste smartphone chips van dit moment. En deze nieuwe chip verlegt grenzen. Zo kan hij biljoenen bewerkingen uitvoeren in de Neural Engine. Daarnaast kun jij ook video opnamen maken in Dolby Vision. Dat kan niet eens met professionele filmcamera’s, laat staan bij andere telefoons. A14 Bionic is super efficiënt, waardoor je batterij lang mee zal gaan. Verder is deze chip z’n tijd ver vooruit. Zowat alle technologie die ons te wachten staat, kan hij met gemak aan. We verwachten dan ook dat de toekomstige telefoons van Apple allemaal deze chip zullen krijgen, met misschien een upgrade hier en daar. De basis voor de toekomst is echter gelegd met deze telefoon.

Relevante berichten

Comments are closed here.