vr training

De voordelen van VR training


Virtual reality (VR) is een fascinerende technologie waarmee gebruikers zich kunnen onderdompelen in een dynamische en adaptieve 3D-wereld. In dit digitale universum kunnen ze bewegen en communiceren door simpelweg een VR bril te dragen en, indien nodig, handschoenen. VR wordt voornamelijk geassocieerd met de wereld van videogames, maar wordt steeds meer een trainingstool. Het lijkt zelfs de technologie van de toekomst te zijn voor het verwerven van een breed scala aan praktische trainingen die nodig zijn voor de opleiding van professionals op verschillende gebieden. Benieuwd naar de voordelen van VR training? Lees dan snel verder, want in deze blog vertellen we je er alles over!

Veelzijdig en adaptief

Virtual reality biedt de mogelijkheid om een ​​breed scala aan omgevingen en een verscheidenheid aan taken na te bootsen die mensen kunnen oefenen tot ze het volledig onder de knie hebben in deze aangepaste scenario’s. Hoewel het ideaal is om specifieke technische vaardigheden aan te scherpen, is het ook uitstekend, voor het ontwikkelen van zachte vaardigheden zoals communicatie, kritisch denken of besluitvorming. VR kan ook worden gebruikt om empathischer te worden, stress beter te beheersen en het zelfvertrouwen in specifieke situaties te vergroten. Door gegevens te verzamelen over het gedrag en de prestaties van gebruikers, maakt deze technologie het bovendien mogelijk om trainingen met grote precisie af te stemmen en te personaliseren.

Meeslepende en realistisch

Van alle simulatie technologieën is het verreweg het krachtigst om de hersenen van de gebruikers ervan te overtuigen dat ze zich inderdaad in een andere wereld bevinden en om sensaties en emoties op te wekken die gevoeld worden in een echte context. 

Het geeft de mogelijkheid om fouten te maken

Door te oefenen leren we het beste en de mogelijkheid om fouten te maken is fundamenteel in dit proces. In die zin is VR een ideale speeltuin: het stelt de persoon niet alleen in staat om veilig en zonder oordeel van anderen fouten te maken en zo lang als nodig te oefenen, maar het corrigeert de persoon ook in realtime. Dankzij de neurowetenschap weten we nu dat deze onmiddellijke feedback, dit rendement op fouten, een cruciale stap is voor effectief leren.

Speels

De mogelijkheden die virtual reality biedt, zijn niet onbelangrijk, aangezien we vandaag weten dat de deugden van spelen om te leren serieus moeten worden genomen, zelfs door volwassenen. VR geeft de mogelijkheid om realistische of niet-realistische universums te creëren die gamification-elementen bevatten. Dat gamification bestaat uit het integreren in het ontwerp van de cursus mechanismen die specifiek zijn voor games: uitdagingen, beloningen, persoonlijke vooruitgang, enz.

Het moedigt mensen aan om hun waarden en normen te ontwikkelen, zoals openheid voor nieuwe ervaringen, nieuwsgierigheid, het nemen van risico’s. en het vermogen om te leren van hun mislukkingen. Het helpt hen ook om een ​​positieve houding te behouden, zich te concentreren op het bereiken van hun doelen (bijvoorbeeld een beloning krijgen), en moedigt discussie, competitie en samenwerking tussen deelnemers aan. Ten slotte kan gamification helpen bij het ontwikkelen van motorische vaardigheden: met name videogames kunnen worden gebruikt om reflexen en nauwkeurigheid te verbeteren.

Veilig en gestandaardiseerd

Virtual reality is ideaal voor training om vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn in omgevingen die moeilijk te reproduceren zijn, afgelegen zijn of een zekere mate van gevaar met zich meebrengen. Bovendien stelt het onderwijsinstellingen in staat om gestandaardiseerde, empirisch gebaseerde trainingen aan grote aantallen leerlingen aan te bieden.

Relevante berichten

Comments are closed here.